Leijonat on tshekkiläisen nettisivusto Denikin mukaan ”yksiselitteinen ykkössuosikki” perjantaina Tampereella ja Riikassa alkavissa jääkiekon MM-kisoissa.

Syitä tähän on median torstaina julkaistun jutun mukaan useita. Yksi merkittävimmistä on NHL:stä tullut kuusikko, jota johtaa Colorado Avalanchen supertähti Mikko Rantanen.

Lisäksi mukana on lukuisia pelaajia viime vuoden kultajoukkueesta finaalin ratkaisumaalin iskeneen Sakari Mannisen, parhaaksi pelaajaksi valitun maalivahti Jussi Olkinuoran, maajoukkuelegendaksi nousseen Marko Anttilan ja kumppanien johdolla.

– Lisätään tähän vielä kotikenttäetu, jota suomalaiset käsittelivät vuosi sitten todella vakuuttavasti. On vaikea löytää jotain sellaista, joka syrjäyttäisi tämän hetken Pohjois-Euroopan sensaatiomaisen orkesterin, jutussa veisteltiin.

Jääkiekkokommentaattori Ondrej Zamazal nosti tapetille myös mestariluotsi Jukka Jalosen nimen.

– Heillä on kypsä joukkue ja he seuraavat päävalmentaja Jalosen systeemiä.

Jotkut jääkiekkofanaatikot ovat maalailleet esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai muualla ajatuksia Jalosten, eli Jukka Jalosen ja Kari Jalosen välisestä finaalista. Jälkimmäinen luotsaa Tshekkiä, joka otti vuosi sitten MM-pronssia.

– Uskon joukkueemme voimaan, haluamme taistella mitalista. Se on ainoa tavoitteemme, kippari Roman Cervenka sanoi tshekkimedialle.

Mitalit ovat olleet Tshekille harvinaista herkkua. Tampereella se nappasi viime keväänä palkinnon kymmenen vuoden tauon jälkeen.