Kazakstan kuuluu jääkiekkomaailman lilliputteihin, mutta toisaalta viime vuosina se on tehnyt itsestään ihan kunnioitettavan ja uskottavan joukkueen MM-kisatasolle

Tampereen ja Riikan yhteisessä turnauksessa näyttää siltä, että maa uusii jälleen kerran paikkansa ylimmällä sarjatasolla.

Tähän juttuun ei ole huomioitu lauantain pelejä. Tuohon pelipäivään maa lähti allaan sensaatiomainen Slovakia-voitto, joka irtosi voittomaalikisassa.

Kun Kazakstanilla on kasassa jo neljä pinnaa, lohkokutonen uusinee sarjapaikkansa hyvin todennäköisesti. Takana olivat ennen lauantain matseja tasapisteissä (4) Norja ja nollilla Slovenia. Sillä on siis jo yli suoran voiton verran eroa kazukeihin.

Perjantainen Slovakia-voitto oli Kazakstanille ensimmäinen MM-kisahistoriassa.

– Meidän täytyy pelata hyvin läpi otteluiden. Meillä on ollut ongelmia avauserien kanssa, mutta perjantaina se oli parempi suoritus. Toisen erän pelasimme perjantaina vielä paremmin. Meillä on monia nuoria MM-debytantteja, Mestistä RoKissa kaudella 2021-22 pelannut Batyrlan Muratov tuumi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Kazakstanin voitto löi Slovakian, hallitsevan olympiapronssimitalistin todella tukalaan rakoon. Sillä oli ennen lauantaita pudotuspeleihin matkaa suoran voiton verran. Kazakstanin matka sinne on neljä pinnaa.

Maan tekoja, Slovakian kaatamista ja sen syöksemistä kenties jopa ulos jatkopeleistä voi pitää jonkinlaisina sensaatioina. Kazukit ovat näet pelanneet pääsarjassa vasta vuodesta 2021 alkaen. Maa nousi ykköstasolle vuoden 2019 1A-divarin kinkereistä.