Dallas Starsin suomalaispuolustaja Miro Heiskasella on käynnissä vahva pudotuspelikevät NHL:ssä. Hän on pelannut kahdeksan ottelua tehopistein 0+7.

Heiskasen edustama Dallas kaatoi edellisottelussaan Seattle Krakenin lukemin 4-2. Toisen kierroksen ottelusarja on nyt tasatilanteessa 1-1. Kyseisessä kamppailussa Heiskanen kellotti peliaikaa lähes 29 minuutin verran. Koko NHL:n pudotuspeleissä Heiskasen keskimääräinen jääaika per ottelu on 29:45 minuuttia ja se on pudotuspelien korkein lukema.

– Hän on äärimmäisen kilpailunhaluinen ja haluaa olla koko ajan jäällä tekemässä ratkaisuja. Ei ole tullut tilannetta, jossa hän olisi ottanut taka-askelia. Hän janosi tällaista vastuuta ja nyt kun sitä tulee, hän nauttii siitä, Starsin päävalmentaja Peter DeBoer totesi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan perjantaina joukkueiden viettäessä välipäivää.

DeBoer kehui vuolaasti Heiskasen ominaisuuksia ja monipuolisuutta. Hänen mielestään Heiskasella on kaikki eväät, jotka pitää löytyä NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavalta Norris Trophyn voittajalta.

– Uskon, että Norris Trophyn kuuluu mennä sarjan parhaalle puolustajalle – ei vain puolustajien pisteykköselle. Minusta sellainen puolustaja pelaa parhaita vastaan illasta toiseen, tappaa jäähyjä, pelaa kun maali on tyhjillään, pelaa viime hetkillä, blokkaa laukauksia. Kaikki se pitäisi ottaa huomioon, ja Miron kohdalla jokainen kohta täyttyy, DeBoer kehui.

Kuluvan kauden Norris Trophy -ehdokkaat ovat Erik Karlsson (82, 25+76=101), Adam Fox (82, 12+60=72) sekä Cale Makar (60, 17+49=66). Heiskanen viimeisteli runkosarjaan 79 otteluun tehopisteet 11+62=73.