Leijonien urakka MM-kisoissa jatkui perjantain ottelulla Unkaria vastaan. Nihkeän alun jälkeen Suomi sai päätöserässä maalihanoja auki ja karkasi lopulta vakuuttavaan voittoon lukemin 7-1.

Avauserän ainoan maalin iski Suomi. Mikko Lehtonen napautti kiekon häkkiin Mikko Rantasen ja Atte Ohtamaan syötöistä.

Toisessa erässä Kaapo Kakko vei ylivoimalla Suomen kahden maalin karkumatkalle. Syöttöpisteet kirjattiin Joel Armialle ja Antti Suomelalle. Unkari kuitenkin kavensi toisessa erässä eron yhteen maaliin, kun Balazs Sebok pääsi sutimaan kiekon maaliin.

Leijonat painoi kaasua toden teolla pohjaan päätöserässä. Jo avausminuutilla Ohtamaa laukoi Rantasen ja Sakari Mannisen passeista pelin 3-1:een. Vain pari minuuttia myöhemmin Teemu Hartikainen rankaisi ylivoimalla, syöttäjinä Rantanen ja Lehtonen. Suomen viidennestä maalista vastasi Kasperi Kapanen ja syöttöpisteet merkattiin Kakolle ja Suomelalle. Waltteri Merelä vastasi Suomen kuudennesta maalista Niklas Frimanin ja Hannes Björnisen syötöistä. MM-debyyttiään pelannut Merelä iski näin ollen ensimmäisen maalinsa MM-tasolla. Armia viimeisteli vielä loppulukemat 7-1:een Olli Määtän ja Jussi Olkinuoran syötöistä.

Suomen NHL-vahvistukset saivat ottelussa kaivattuja onnistumisia. Kapaselle ja Kakolle maalit olivat turnauksen ensimmäiset. Rantanen syötti kolme maalia ja on kerännyt turnauksessa nyt tehopisteet 0+7.

Leijonien maalilla Olkinuora kirjautti pelissä 12 torjuntaa. Unkari-vahti Bence Balizs torjui puolestaan 37 kiekkoa.

Näet Leijonien maaleja alta.

Kaapo Kakko gets his first goal of 2023 #IIHFWorlds 🚨😎 #HUNFIN 0-2

@Trekronorse @NYRangers
🇫🇮To get the third period going... Just 51 seconds in and Atte Ohtamaa extends @leijonat lead. 1-3

#IIHFWorlds #HUNFIN
Into the top corner! 🇫🇮 @leijonat Teemu Hartikainen on the powerplay🚨 1-4 #IIHFWorlds #HUNFIN
Kasperi Kapanen with a shot and @leijonat are now 5-1 up🇫🇮🎉

@StLouisBlues #IIHFWorlds #HUNFIN