Leijonat jatkoi urakkaansa MM-kisoissa lauantain iltaottelulla Saksaa vastaan. Suomi nappasi pelistä helpottavan turnauksen avausvoittonsa, kun Saksa kaatui todellisen jännitysnäytelmän päätteeksi lukemin 4-3.

Suomi avasi maalihanat ensimmäisen erän puolivälin tienoilla. Joel Armia kiskaisi ensimmäisen osuman Kaapo Kakon syötöstä. Myös Olli Määttä kirjautti osumaan syöttöpisteen. Saksa tuli erässä vielä tasoihin Marcel Noebelsin maalilla.

Toisessa erässä Saksa meni ensimmäistä kertaa johtoon, kun Kai Wissmann laukoi kiekon verkkoon. Tämän jälkeen Suomi iski kuitenkin kaksi seuraavaa, kun Sakari Manninen otti roolia ja iski kaksi maalia, joista jälkimmäisen ylivoimalla. Mannisen ensimmäisen syöttivät Kasperi Kapanen ja Miika Koivisto, toisen puolestaan Mikko Rantanen ja Mikko Lehtonen. Saksa tuli erän lopulla vielä tasoihin John-Jason Peterkan ylivoimamaalilla.

Ottelun ratkaisijaksi nousi päätöserässä Lehtonen, joka ampui Rantasen laukoman irtokiekon seurauksena kiekon maaliin. Myös Teemu Hartikainen kirjautti syöttöpisteen ottelun voittomaaliksi jääneeseen osumaan.

Ottelun tehomiehiä Leijonien puolelta olivat näin ollen Manninen (2+0), Lehtonen (1+1) sekä Rantanen (0+2).

Leijonien maalilla Jussi Olkinuora torjui ainoastaan kymmenen laukausta. Saksan maalivahti Dustin Strahlmeier kirjautti puolestaan 21 torjuntaa.

Näet Leijonien maalit alta.

WHAT A PLAY FROM KAAPO KAKKO TO JOEL ARMIA😍🇫🇮

@leijonat go one up!

0-1

#IIHFWorlds #GERFIN
Sakari Manninen blasts one in to tie the game up for Finland! #IIHFWorlds
🇫🇮Sakari Manninen scores two goals back-to-back! Less than 2 minutes apart! @leijonat 🤯🎉

2-3

#IIHFWorlds #GERFIN
IT'S ELECTRIC IN HERE!🤯🎉🇫🇮

Mikko Lehtonen puts @leijonat into the lead!🚨

3-4

#IIHFWorlds #GERFIN

LUE MYÖS