Leijonat avasi urakkansa Tshekin EHT-turnauksessa torstaina ottelulla turnausisäntä Tshekkiä vastaan. Kamppailu päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen Suomen jatkoaikavoittoon loppulukemin 3-2.

Suomi avasi maalihanat avauserän loppupuolella. Maalintekijänä kunnostautui Harri Pesonen ja maaliin syöttöpisteen kirjautti Kasperi Kapanen.

Ottelun seuraavaa maalia saatiin odottaa lähes kolmannen erän puoliväliin saakka, kunnes Tshekki löi pelin tasoihin. Maalin ampui Ronald Knot. Tästä kului seitsemän minuuttia, kunnes konkarihyökkääjä Roman Cervenka vei Tshekin johtoon.

Suomi onnistui kuitenkin nousemaan ottelussa vielä tasoihin, kun varsinaista peliaikaa jäi jäljelle vain 23 sekuntia. Tasoitusosumasta vastasi Mikael Ruohomaa, syöttöpisteet merkattiin Waltteri Merelälle sekä Sakari Manniselle.

Ottelu eteni lopulta jatkoajalle, jota ehdittiin pelaamaan kaksi minuuttia ja 12 sekuntia. Pesonen laukoi illan toisella maalillaan ottelun voiton Suomelle Olli Määtän syötöstä.

Leijonien maalilla Emil Larmi pelasi loistavan ottelun ja torjui lopulta 34 kiekkoa. Tshekin maalinsuulla Karel Vejmelka kirjautti kaikkiaan 23 torjuntaa.

Voit katsoa ottelun maalikoosteen alta tai täältä.