Kaksi Suomen mestaruutta Tapparan riveissä voittanut puolustaja Aleksi Elorinne, 33, palaa Liigaan yhden Ranskassa vietetyn kauden jälkeen.

Elorinne on solminut yksivuotisen sopimuksen KalPan kanssa.

– Aleksista saadaan isokokoinen ja kokenut vahvistus puolustuspäähämme. Aleksi on monipuolinen pelaaja ja hän sopii hyvin meidän tapaamme pelata, KalPan urheilujohtaja Anssi Laine kertoo seuran tiedotteessa.

196-senttinen ja 98-kiloinen Elorinne saapuu KalPaan ja Kuopioon Ranskan pääsarjajoukkue Rouen Dragonsin paidasta, jossa joensuulaislähtöinen puolustaja pääsi juhlimaan Ranskan mestaruutta tänä keväänä.

– Aleksi tuo mukanaan runsaasti voittamisen kulttuuria. Hän on nähnyt läheltä sen, mitä voittaminen Euroopan huippusarjassa vaatii ja hän pystyy omalla toiminnallaan ylläpitämään menestymiseen vaadittavaa työtasoa joukkueen arjessa, Laine sanoo.

Elorinne pelasi viime kaudella Ranskan pääsarjassa 40 runkosarjapeliä (4+13=17) sekä 16 pudotuspeliä (1+4=5).