Leijonat taipui MM-kisa-avauksessa perjantaina Yhdysvalloille numeroin 1-4.

Päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi tuoreeltaan ottelun jälkeen mietteitään pelistä C Moren haastattelussa. Hän kertoi Leijonien aloittaneen hyvin, mutta sittemmin kadottaneen hyvän ilmeensä.

– Kyllä parempi joukkue tänään voitti, siitä ei ole kahta sanaa. Me oltiin ekassa erässä hyviä, mutta sitten ote vähän katosi ja hyökkäyspeli vähän hiipui. Puskettiin liikaa ja oltiin paljon omalla alueella. Opetellaan pelaamaan vähän paremmin jatkossa, Jalonen sanoi.

Jalonen luetteli monia syitä sille, miksi pirteästä alusta huolimatta Suomi joutui poistumaan kaukalosta tappio niskassaan.

– Vastustaja aiheutti meille ongelmia. Meidän avauspeli oli huonoa ja puskettiin liikaa. Ei uskallettu pelata riittävästi syöttelemällä eteenpäin ja aika vaatimatonta oli muutenkin meidän hyökkäyspeli, syöttöjen laatu ja vastaanotot. Voittomaalikin tuli siitä, kun sämplättiin keskialueella pariin eri otteeseen saman vaihdon aikana. Tuli sellaisia lapsuksia, mitä tällä tasolla tämän tason joukkuetta vastaan ei kannata tehdä, Jalonen tuumi.

Kokemuksesta Jalonen kuitenkin tietää hyvin, että turnaus on vasta alkutekijöissään, eikä aihetta paniikkiin missään nimessä ole.

– Ei peli ole ikinä ollut ensimmäisessä ottelussa kunnossa. Ei mennä paniikkiin, vaan otetaan ihan rauhassa ja katsotaan, mitä voidaan tehdä paremmin ja huomenna yritetään kehittää peliä. Näin se menee turnauksessa, Jalonen totesi.