Suomalaissyntyinen hyökkääjä Rasmus Kulmala olisi pelannut kuluvan kevään MM-kisoissa, jos hän olisi ollut pelikunnossa. Tosin Kulmala ei olisi pukenut ylleen Suomen pelipaitaa, vaan Unkarin.

28-vuotias Kulmala on pelannut Unkarin sarjassa viimeiset kuusi kautta, joista neljä edellistä ovat sujuneet Ferencvárosi TC:n riveissä. Sen myötä hän on saanut myös Unkarin maajoukkueen edustusoikeuden. Viime kaudella hän pelasi ensimmäiset maaottelunsa Unkarin paidassa ja oli mukana myöskin 1. divisioonan A-lohkon MM-kisoissa, joista Unkari selvitti tiensä MM-kisatasolle täksi kevääksi.

Kulmalan piti olla mukana Unkarin joukkueessa kevään MM-kisoissa. Mahdollisuus olisi ollut hänelle ainutlaatuinen, sillä Tampereella alkulohkonsa pelaava Unkari kohtaa turnauksessa myöskin Suomen. Kulmala sai kuitenkin Unkarin sarjan finaaleissa aivotärähdyksen, josta hän ei toipunut pelikuntoon ajoissa.

– Ei olisi tehnyt mieli mennä kisoihin, kun olen ollut niin heikossa kunnossa. Mitään ei ole pystynyt tekemään. Mutta olisi ollut aika ainutlaatuinen mahdollisuus, Kulmala sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Kulmala on pelannut viimeksi Suomen kaukaloissa kaudella 2015-16. Hän pelasi aikanaan Liigassa 122 ottelua (9+9=18) edustaen TPS:ää sekä Tapparaa.

Kulmala pelasi myöskin Nuorten Leijonien paidassa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2014. Hän oli voittamassa noista kisoista U20-MM-kultaa.