Teemu Pulkkinen teki ainoana suomalaiskiekkoilijana poikkeuksellisen ratkaisun. Hän ei jättänyt KHL:ää Venäjän hyökättyä Ukrainaan, vaan pelasi tälläkin kaudella venäläisliigassa.

Myös Pulkkisen joukkuekaverit Traktor Tsheljabinskissa ymmärtävät, kuinka poikkeuksellinen päätös oli. Suomalaishyökkääjä sai Championatin haastattelussa erikoisia kehuja joukkuekaveri Nikita Tertishniniltä.

– Pulkkinen on jo nyt kuin venäläinen kaveri. Me olemme kaikki jääkiekkoilijoita, eikä meillä katsota kansalaisuuksia. Hän on ennen kaikkea joukkuepelaaja. Hän pelaa Tsheljabinskissa, eikä maajoukkueessa, hän on ymmärtänyt tämän, Tertishni kommentoi.

– ”Pulkki” on hyvä tyyppi ja hän on pukukopissamme täysin venäläistynyt. Minulla on vain positiivista sanottavaa hänestä, ja hän itse sanoo viihtyvänsä täällä. Tietenkin hänellä on ikävä sukulaisiaan, jolla on vaikea tulla tänne, mutta hän on löytänyt yhteisen kielen muiden ulkomaalaispelaajien kanssa, ja meillä on paljon kavereita, jotka puhuvat englantia.

Tertishnin mukaan Pulkkinen on jo kokenut paljon Venäjällä ja sopeutunut maahan ja sen kulttuuriin hienosti.

– Tämä ei ollut hänen ensimmäinen kautensa KHL:ssä. Hän ymmärtää, missä hän pelaa ja tämä on hänen päätöksensä. Hän on myös omaksunut joitain tapojamme ja ymmärtää, miten käyttäydymme elämässä kaukalon ulkopuolella, Tertishni sanoo.

– Hän ymmärtää sanoja venäjäksi ja mistä puhutaan. Hän tietää tarpeeksi, jotta voi jopa selittää sen muille tänne tulleille. Olen huomannut, että hän ymmärtää meitä hyvin.