Pikkuleijonien mitalihaaveet alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa saivat tylyn lopun torstain puolivälierässä, kun Slovakia nitisti Suomen ”kuolemanpelissä” maalein 2-3.

Slovakia aloitti ottelun tehokkaasti, kun Dalibor Dvorsky ohjasi kiekon onnekkaasti Eemil Vinnin taakse heti ottelun ensimmäisessä vaihdossa, kun peliä oli pelattu vasta 36 sekuntia.

Ottelun toista maalia saatiin odotella toisen erän kolmannelle minuutilla. Patrik Masnica iski tuolloin Slovakin ylivoimalla 2-0-johtoon. Adam Cedzo lisäsi lukemat 3-0:aan erän 14. peliminuutilla.

Pikkuleijonat sai kuparinsa rikki vasta päätöserässä, kun HIFK-hyökkääjä Kasper Halttunen suti kiekon b-pisteiden välistä Slovakian nuottaan (video maalista alla), kun erää oli pelattu vajaat kuusi minuuttia.

Suomi haki vielä lopussa kavennusta ilman maalivahtia ja varsinkin Halttunen pommitti Slovakian maalia ahkerasti. Emil Järventien 2-3-kavennus tuli kuitenkin liian myöhään, kun pelikelloon jäi ainoastaan 10 sekuntia. Slovakia kesti lopulta sen MM-kenraalissa maalein 8-3 kukistaneen Suomen kirin ja eteni MM-välieriin.