Colorado Avalanchen Mikko Rantanen rikkoi himoitun 50 maalin rajan NHL:n tämän kauden runkosarjassa varhain perjantaiaamuna suomalaistähden iskettyä San Jose Sharksia vastaan hattutempun vain 28 minuutissa 2-6-vierasvoittoon päättyneessä ottelussa.

Samalla Rantasesta tuli Jari Kurrin ja Teemu Selänteen jälkeen vasta kolmas 50 maalia yhdellä kaudella runkosarjassa rikkonut NHL:n suomalaispelaaja. Kurri rikkoi 50 maalin rajan urallaan neljästi, Selänne kolmesti. 

Rantanen on enää kahden (52+46=98) pisteen päässä legendaarisesta sadan tehopisteen rajapyykistä. Aikaa rajan rikkomiseen on, sillä Avalanchella on jäljellä vielä viisi runkosarjaottelua.

Juttu jatkuu Rantasen maalivideoiden jälkeen.

Colorado Avalanche

@Avalanche
MIK50 RANTANEN 🚨

#GoAvsGo

Colorado Avalanche

@Avalanche
Mikko cleaning up for 51 on the season 🚨

#GoAvsGo

Colorado Avalanche

@Avalanche
50. 51. 52. 🧢🧢🧢

WHAT A NIGHT FOR THE MOOSE!

#GoAvsGo

Rantasen lisäksi myös Joel Armia oli liekeissä yön kierroksella. Tehollisesti ja loukkaantumisten puolesta vaikean kauden pelannut hyökkääjä iski uransa toisen hattutempun Montreal Canadiensin kukistettua Washington Capitalsin maalein 6-2. Samalla Armia lähes tuplasi aiemmissa kauden 39 ottelussaan tekemänsä maalimäärän (4) nostaen kauden kokonaismaalimääränsä seitsemään.