Leijonat on saamassa NHL:stä mahdollisesti hirmuisen vahvistuksen kevään MM-kisoihin, paljastaa Jukka Jalonen.

Leijonien päävalmentaja kertoi lauantaina Yle Urheilulle, että Patrik Laine on kiinnostunut pelaamaan kotikisoissa, mikäli hän vain pysyy terveenä. Jo tässä vaiheessa on varmaa, ettei suomalaistähden edustama Columbus Blue Jackets etene NHL:n pudotuspeleihin.

– Patrik oli jo viime vuonna kiinnostunut tulemaan MM-kisoihin, mutta loukkaantui harmillisesti ennen kisoja. Kyllä hänellä on sama fiilis tänä päivänäkin. Jos ei mitään ihmeitä satu, Patrik saattaa olla käytettävissä.

– Patrik suhtautuu positiivisesti Leijoniin, kuten on aina suhtautunut. Varmaan kotikisat ja ennen kaikkea kisat Tampereella kiinnostavat lisäksi, Jalonen sanoi Ylelle.

Mikäli Laine vahvistaa Leijonia, niin hänet nähdään miesten MM-kisoissa toista kertaa. Viimeksi suomalaistähti on pelannut MM-turnauksessa keväällä 2016, jolloin hänet valittiin koko kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) sekä tähdistökentälliseen.

Voit tutustua MM-kisojen lohkoihin, otteluohjelmaan ja lipunmyyntiin täällä.