Liiga-kausi 2022-23 jää historiaan yhtenä tiukimmista koko sarjan historiassa. Joukkueesta riippuen yksi tai kaksi ottelua ennen loppua runkosarjan voitto, kotietu, viimeinen suora puolivälieräpaikka ja viimeinen playoff-paikka odottavat kaikki vielä ottajaansa.

Kärkisijaa juhlitaan Tampereella, mutta joukkue on vielä epäselvä. Tappara johtaa yhden pisteen erolla, mutta Ilves on pelannut yhden pelin vähemmän.

Sijat 4-7 ovat vielä täysin auki. KalPa on suosikki viimeiseksi kotiedun saavaksi joukkueeksi, mutta Pelicans on vain kahden pisteen päässä. Kärpät ja HIFK ovat kolmen pisteen päässä, mutta oululaisilla on nelikon muista joukkueista poiketen enää yksi ottelu jäljellä.

Viimeisestä pudotuspeleihin oikeuttavasta kymmenennestä sijasta taistelevat tiukimmin tasapisteissä samalla ottelumäärällä olevat KooKoo ja HPK. Jukureitakaan ei voida vielä laskea ulos tästä kamppailusta, sillä ritarinutuilla on edellä mainitun kaksikon tapaan kaksi peliä jäljellä ja kirittävää on vain kaksi pistettä.