Tällä kaudella NHL:n parhaasta maalintekijästä ei ole kysymystäkään. Connor McDavid on matkalla NHL:n maalipörssin ylivoimaiseen voittoon. Hänellä on tilillään jo 52 maalia, kun toisena olevalla David Pastrnakilla on maaleja yhdeksän kappaletta vähemmän.

Ylivoimamaaleissa mitattuna NHL:n ehdoton ykköspyssy on kuitenkin Edmontonin toinen supertähti Leon Draisaitl. Hän on paukuttanut tällä kaudella 24 ylivoimahäkkiä. Määrä on melkoinen, kun koko Columbus Blue Jacketsin ja Philadelphia Flyersin joukkueilla on tällä kaudella vain 28 ylivoimamaalia.

Draisaitl on ollut viime vuosina koko NHL:n vaarallisin ylivoimapelaaja. Kahdella viime kaudella hän on iskenyt huimat 48 ylivoimamaalia.

Draisaitl onkin lähellä NHL:n kaikkien aikojen ennätystä. Mario Lemieux iski kahdella perättäisellä kaudella 53 maalia vuosina 1987-89. Saksalaishyökkääjä on enää viiden kihauksen päässä Super Marion ennätyksestä.

StatsCentre

@StatsCentre
Now having buried exactly 24 in each of his last 2 seasons, @EdmontonOilers superstar Leon Draisaitl is on a run of power play dominance that few NHL centres have ever enjoyed. His current total dating back to the start of 2021-22 sits behind just 3 significant names on this list