Norjalainen Liiga-pelaaja on tätä nykyä hyvin arkinen näky, mutta kehitys tähän pisteeseen on tapahtunut vasta viime vuosina. Tällä kaudella Suomen pääsarjatasolla on viilettänyt neljä vuonomaan kansalaista, mutta vielä ennen 2010-lukua Liiga-historia tunsi vain yhden norjalaisen.

Historiaa sai kunnian tehdä maajoukkueikoni Morten Ask, joka edusti kaudella 2005-06 SaiPaa 23 ottelun verran. Jo juniorina Suomeen muuttaneesta Lars Voldenista alkoi vuonna 2011 putki, jonka aikana ei Liiga-kautta ole pelattu ilman norjalaisia pelaajia.

Vasta kausi 2016-17 oli ensimmäinen, jona Liigassa nähtiin useampi kuin yksi pohjoisnaapurin edustaja. Sarjan historiassa on nähty 13 norjalaista pelaajaa.

Maansa ylivoimaisesti Liiga-kokenein pelaaja on Alexander Bonsaksen, jolla on vyöllään Tapparan ja KooKoon paidasta 322 peliä.