Nashville Predatorsia viime kaudet edustaneen Mikael Granlundin NHL-ura jatkuu Pittsburgh Penguinsissa.

Penguins luopui vaihdossa 2. kierroksen varauvuorostaan ensi kesän varaustilaisuudessa.

– Mikael on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan joko laidalla tai sentterinä, ja edistämään hyökkäyspeliä. Hänellä on kokemusta sekä ylivoima- että alivoimapelistä ja hän tuo vaihtoehtoja ketjuihimme, Penguinsin GM Ron Hextall perusteli siirtoa.

Granlundin hankintaa ihmeteltiin monissa eri tahoissa, sillä 31-vuotiaan suomalaisen rahakas, viiden miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu vasta kesällä 2025. Hyökkääjällä on lisäksi käynnissä hankala kausi. Suomalaistaituri on iskenyt 58 ottelussa tehot 9+27=36. Miehen plusmiinus-lukema on peräti 16 pykälää pakkasella.

– Penguins hankkiutui eroon Kasperi Kapasesta ja mahdollisesti hautaa Brock McGinnin AHL:ään, jotta he pystyivät lisäämään alaketjujen sentteri Granlundin, joka syö palkkakatosta viisi miljoonaa dollaria kahden tulevan kauden ajan. Olen sanaton, The Athleticin sisäpiiritoimittaja Rob Rossi ällisteli.

Penguins luopui viime viikolla Kapasesta, joten joukkueella on Granlundin tulon myötä jälleen kokoonpanossaan sinivalkoinen hyökkääjä. Kahdesti MM-kultaa urallaan juhlinut ”MG” on pelannut urallaan 729 NHL:n runkosarjapeliä tehoin 144+355=479.