TAMPERE. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi viikonloppuna, että MM-kisapaikoista tullaan käymään kovempaa taistelua, kun koskaan aiemmin hänen aikanaan.

Jalosen, kun myös GM Jere Lehtisen, mukaan kotikisat kiinnostavat todella paljon pelaajia. Tästä syystä tarjontaa on todella paljon.

– Sen verran, mitä olemme hahmotelleet, niin näyttäisi siltä, että olemme saamassa jalkeille todella kovan ryhmän jo 10. huhtikuuta alkaen. Hieman on sellainen tunne, että kilpailu MM-kisapaikoista tulee olemaan kovinta, mitä minun aikanani on ollut.

– Meillä on pelkästään täällä Euroopassa paljon pelaajia, jotka ovat olleet mukana voittamassa MM- ja/tai olympiakultaa. Siihen vielä NHL-pelaajat päälle. Jos ei tule loukkaantumissumia tai muuta yllättävää, niin on vähän jopa runsaiden pulaa pelaajista. Jotenkin tuntuu, että tämä on vielä spesiaalimpi vuosi kuin aiemmat, Jalonen kertoi medialle.

Leijonat-valmentajan mukaan kokeilut jäävät tänä keväänä vähemmälle. Se johtuu sitä, että heti ensimmäinen MM-leiriryhmä tulee niin kova.

– Olemme saamassa jo ensimmäiselle viikolla todella kokeneita pelaajia. Nuoria pelaajiakin on kiva ottaa mukaan näytille, mutta sitten taas, jos meillä on kokeneempia pelaajia, jotka kamppailevat MM-kisapaikoista, niin kyllä heitä pitää ensisijaisesti pyytää mukaan. Montaa nuorta ei mahdu mukaan. Se on vain kylmä tosiasia, Jalonen toteaa.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen