Edmonton Oilers ja Nashville Predators ovat päässeet yhteisymmärrykseen isosta pelaajakaupasta NHL:ssä.

Aiemmin tiistaina Jesse Puljujärven Carolina Hurricanesiin kaupannut Oilers hankki treidissä ruotsalaisen tähtipuolustaja Mattias Ekholmin ja 6. kierroksen (2024) varausvuoron vaihdossa tehokasta kautta pelaavaan puolustaja Tyson Barrieen, hyökkääjälupaus Reid Schaeferiin sekä 1. (2023) ja 4. (2024) kierroksen varausvuoroihin.

Kaupan isoimmat palaset ovat Ekholm, 32, sekä Barrie, 31. Ekholm on iskenyt 57 peliin tehot 5+13=18. Barrie on pelannut tällä kaudella 61 peliä tehoin 10+33=43. 192-senttinen Ekholm tuo kuitenkin tarvittavaa kokoa sekä puolustuspään jämäkkyyttä Oilersin alakertaan.

Ekholm pelaa parhaillaan ensimmäistä kautta uudesta, neljän vuoden sopimuksestaan, joka takaa miehelle 6,25 miljoonan dollarin vuositienestit. Barrien 4,5 miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Edmonton Oilers

@EdmontonOilers
🔁 TRADE 🔁

The #Oilers have acquired defenceman Mattias Ekholm & a 2024 sixth-round pick from the Nashville Predators in exchange for defenceman Tyson Barrie, forward Reid Schaefer, a 2023 first-round pick & a 2024 fourth-round pick.

#LetsGoOilers