Pitkäaikainen Dallas Starsin kärkipuolustaja John Klingberg solmi viime kesänä vuoden ja seitsemän miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Anaheim Ducksin kanssa.

Kausi ankkapaidoissa on ollut nuorelle joukkueelle odotetun vaikea, minkä vuoksi myös Klingberg kaupattiin siirtotakarajalla eteenpäin uudelleenrakennuksen edistämiseksi. Minnesota Wildiin päätynyt ruotsalainen myöntää jännittäneensä viimeiseen saakka siirtonsa puolesta. Seuranvaihto realisoitui vain muutamaa minuuttia ennen siirtojen takarajan umpeutumista.

– Olin hermostunut. Aika Anaheimissa oli vaikeaa. En aio valehdella, Klingberg toteaa The Athleticille.

Klingberg myöntää yrittäneensä alkukaudesta ottaa liikaa roolia nuoren Ducksin pakistossa.

– Yritin tehdä alussa liian paljon asioita. Aina kun pelini sakkaa, syy on sama. Kun yrität kontrolloida kiekkoa liikaa, päädyt tilanteeseen, jossa joudut lopulta puolustamaan entistä useammin, ruotsalainen näkee.

Wildin päävalmentaja Dean Evason otti hyökkäyssuuntaan tehokkaan, joskin puolustuspäässä usein hasardimaisia mokia tekevän 30-vuotiaan konkaripakin vastaan ilolla.

– Todella rauhallinen. Läsnäoleva, todellinen konkari. Käyttäytyy upeasti myös penkillä. On upea nähdä jonkun tulevan sisään joukkueeseen tuolla tavalla. Hän on pelannut NHL:ssä pitkään, joten hän tietää mitä tehdä ja mitä odottaa (uudelta joukkueelta). Hän pääsi nopeasti sisään systeemiimme. Homma lähti toimimaan välittömästi, Evason kehuu tuoretta hankintaa.