Tampereen Ilves tiedottaa käyttäneensä hyökkääjä Jakub Kosin, 19, Liiga-sopimuksessa olleen option kaudesta 2023-24.

Ilveksen organisaatiossa vuodesta 2019 lähtien pelannutta tshekkihyökkääjää ei valitettavasti nähdä enää tällä kaudella kaukaloissa. Ilves tiedottaa, että Kos kärsi kauden päättävän loukkaantumisen maaliskuussa KOOVEEN ja Hermeksen välisessä Mestis-ottelussa.

Nuoren hyökkääjän uskotaan olevan kunnossa Ilveksen kesätreenien alkaessa.

– Jakub on lahjakas nuori pelaaja, joka on osoittanut jo pystyvänsä pelaamaan Liigassa hyvällä tasolla. Pelaajana Jakubin parhaat vuodet ovat edessä päin, ja odotamme hänen jatkavan kehitystään Ilveksen organisaatiossa. Olemme erittäin iloisia, että hän jatkaa seurassamme ja pyrimme antamaan Jakubille kaiken mahdollisen tuen ja avun hänen kuntouttaessaan itseään joukkueemme terveystiimin avustamana, Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kertoo tiedotteessa.

Kos on pelannut tällä kaudella Liigassa kolme ottelua ilman tehopisteitä. Florida Panthersiin kesällä 2021 kuudennella kierroksella varattu (184.) hyökkääjä on pelannut tällä kaudella Mestiksessä KOOVEEN riveissä 24 ottelua pistein 4+15=19 ja Ilveksen U20-joukkueessa kahdeksan ottelua pistein 2+9=11.