Tappara sekä ruotsalainen Luleå HC tarjosivat yleisölle huiman jännitysnäytelmän CHL:n loppuottelussa lauantaina.

Vierasjoukkue Tappara aloitti maalinteon nopeasti, kun kotijoukkueen Juhani Tyrväinen otti jäähyn ja Kristian Tanus iski ylivoimalla kiekon maaliin vain 1.42 minuutin pelin jälkeen. Tamperelaiset antoivat kotijoukkueelle kylmää kyytiä seuraavan kerran ajassa 7.06, kun Niko Ojamäki iski kiekon toistamiseeen 21-vuotiaan Matteus Wardin ohi maaliin.

Toinen erä oli maaliton, mutta kolmannessa Tappara näytti jo lyövän luun ruotsalaisten kurkkuun Jori Lehterän 3-0-maalilla. Kotijoukkue avasi maalitilinsä kolmannen erän 13. peliminuutilla, kun NHL:stäkin tuttu Erik Gustafsson iski kiekon ohi Christian Heljankon.

Luleå haki lopussa kavennusta jopa kuudella kolmea vastaan ja lopulta Juhani Tyrväinen toi kotijoukkueen maalin päähän vain reilut kaksi minuuttia ennen loppua. Kotijoukkue painosti lopussa armottomasti, mutta CHL-kauden paras pelaaja Heljanko piti ilmiömäisillä otteillaan Tapparan kiinni mestaruudessa.

Tapparasta tuli voiton myötä JYPin (2018) jälkeen vasta toinen CHL:n voittanut suomalaisjoukkue.