NHL:ssä parhaita pelaajiaan kaupannut St. Louis Blues on iskemässä kiinni siirtotakarajan halutuimpiin nimiin lukeutuvaan pelaajaan.

NHL-toimittaja Frank Seravallin mukaan Blues yrittää rakentaa tulevaisuuttaan käyttäen tähän viime aikoina haalimiaan kärkivarausvuoroja. Seura on toimittajan mukaan tekemässä tarjouksen San Jose Sharksin tähtihyökkääjä Timo Meierista.

– Uusi seura on liittynyt keskusteluun Meierista ja minulle on kerrottu tuon seuran olevan St. Louis Blues. Blues oli yhteydessä Sharksiin aiemmin viikolla treidattuaan Vladimir Tarasenkon ja Ryan O’Reillyn toisaalle. Tämän ei pitäisi tulla yllätyksenä. Tämä on juuri se tapa, jolla Bluesin GM Doug Armsrong on toiminut aiemminkin, Seravalli aloittaa.

– Aiemmin hän on kaupannut Kevin Shattenkirkin vaihdossa ykköskierroksen varausvuoroon käyttäen tuon varausvuoron myöhemmin Brayden Schenniiin. Hänn kauppasi myös Paul Stastnyn vaihdossa ykköskierroksen varausvuoroon, jonka käytti myöhemmin O’Reillyn hankkimiseen, Seravalli luettelee.

– Nyt Bluesilla on käytössään kolme ykköskierroksen varausvuoroa tälle kesälle. Näillä vuoroilla seura saattaa yrittää hankkia Meierin pelaajaksi, joka voi pelata jatkossa Jordan Kyroun, Robert Thomasin ja Brayden Schennin kanssa.

Seravalli muistuttaa perään, että ainakin Carolina Hurricanes ja New Jersey Devils ovat nekin tiukasti mukana Meier-kisassa.

TSN:n Pierre LeBrunin tietojen mukaan Blues olisi valmis käyttämään kaksi tulevan kesän ykköskierroksen vuoroaan Meierin saamiseksi joukkueeseen. Meierin kuuden miljoonan dollarin vuosipalkalla varustettu sopimus päättyy tähän kauteen.