Washington Capitalsin GM Brian MacLellan on laittamassa tämän kauden osalta luovutusvaihteen päälle, Capitals on yhä realistisesti mukana taistelussa itäisen konferenssin viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Capitals kyntää tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa ja on kahden pisteen päässä viimeisestä villikorttipaikasta. Itäisen konferenssin kahdesta villikorttipaikasta taistelee parhaillaan peräti seitsemän joukkuetta. Kotkapaitojen tilanne on haastava, sillä heidän ympärillään olevista joukkueista suurin osa on pelannut heitä 3-4 ottelua vähemmän.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin tietojen mukaan MacLellan on aloittanut kuuntelemaan vaihtotarjouksia sopimuksensa tähän kauteen päättävistä pelaajista.

Merkittävin tarjolla oleva pelaaja on 5,1 miljoonan dollarin palkalla operoiva Capitalsin kärkipuolustaja Dmitri Orlov. 31-vuotiaan venäläisen jatkoneuvottelujen kerrotaan olevan umpikujassa.

– MacLellan on avoin kaikille ideoille. Hän on valmis neuvottelemaan tulevan kesän UFA-pelaajistaan. Orlov ja Capitals eivät ole lähelläkään sopimusta – erityisesti jatkosopimuksen pituus tuottaa on erimielisyyksiä, Friedman taustoitti 32 Thoughts -kolumnissaan.

Capitalsilla on Orlovin lisäksi lukuisia pelaajia saatavilla.

– Hathaway on kiinnostava tapaus. Hän ei ole nopein pelaaja, mutta hän on loistava rouhija pudotuspeleihin. Sheary, Johansson, Jensen, van Riemsdyk ja Gustafsson ovat myös mielenkiintoisia palasia. Anthony Mantha loukkaantui edellisessä ottelussa, joten se sumentaa hänen tulevaisuuttaan, Friedman kertoo.