Ässien kultakypärä Derek Barach lensi keskiviikkona Liigan SaiPa-pelistä ulos vähintään kyseenalaisen tuomion jälkeen.

Lappeenrantalaisten Antoine Morand kikkaili, tai oikeastaan pomputteli kiekon kanssa keskialueella, ja sentterin menon pysäytti Barach. Hän taklasi kotijoukkueen pelaajaa kylki edellä, ja videokuvan perusteella keskivartaloon.

Oheisesta tilanteesta tuli siis ulosajo, jota kummasteli moni. Liigan sivuilla syyksi oli kirjattu pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus.

– Siis oikeesti pomputat kiekkoa neljä kertaa keskialueella ja yllätys yllätys joku tuleekin vastaan! Miten toi ois sitten pitänyt puolustaa pois, puhaltamallako, jääkiekkovaikuttaja Ismo Lehkonen kummasteli.

– Tämä on kyllä ikävä homma, että jääkiekon pelaamisesta rankaistaan meidän kotoisessa liigassa, muun muassa valmentajana tutuksi tullut Elmo Aittola hämmästeli.

– Eihän tuo edes osu päähän ja ihan sama vaikka osuisi kun kesähöntsäjengin kaveri neppailee alkuhöntsää keskellä kenttää ilman mitään pelkoa, Aittola jatkoi.

– Jääkiekon pellaamista ja ulos, yksi kirjoitti.

– Siis tuliko tästä jäähy, toinen kummasteli.

Jäähy tuli, mutta ei lopulta pelikieltoa. Liiga tiedotti asiasta muun muassa Twitterissä. Kyseinen peli päättyi Ässien 4-3-voittoon.