Helsingin Jokerit tavoittelee Mestis-paikkaa täysin uuden taustayhtiön voimin.

Jokerit kertoo tiedotteessaan, että se jätti tiistaina täydennetyn hakemuksen Jääkiekkoliiton liittohallitukselle koskien Mestiksen sarjapaikkaa kaudelle 2023–24.

Jokereiden taustalla on kokonaan uusi yhtiö, jossa on mukana useita jokeriperheen jäseniä. Uuden taustayhtiön omistajia ovat tässä vaiheessa Ossi VäänänenTeuvo TeräväinenEsa LindellMikko SaarniMarkus SelinTimo MäkeläMax Seeck ja Jokerit ry. Myös Jokerifanit kutsutaan taustayhtiöön mukaan suunnatulla osakeannilla. 

– Kun sain mahdollisuuden lähteä mukaan rakentamaan kasvattajaseurani tulevaisuutta, halusin ehdottomasti hypätä mukaan. Siteeni Jokereihin on aina ollut vahva, ja tämä on ainutlaatuinen tilaisuus. Lähdemme rakentamaan Jokereille pitkäjänteisesti tietä takaisin kotimaisen kiekkoilun huipulle ja junioreille loistavaa kasvuympäristöä, jossa he voivat kehittyä. Olen tosi ylpeä siitä, että saan olla tässä mukana, Väänänen kommentoi Jokereiden tiedotteessa.

Uusi yhtiö on tehnyt Helsingin Jokerit ry:n kanssa sopimuksen Jokerit-tavaramerkistä. Aiemmin tavaramerkkiä hallinnoinut Team Jokerit Oy on purkanut tavaramerkkisopimuksen omalta osaltaan eikä ole uudessa hankkeessa osallisena.

Team Jokerit Oy -hankkeessa omistajana ollut Joel Harkimo ei ole myöskään mukana uuden yhtiön toiminnassa.

– Team Jokerit Oy:n tavoite oli koko ajan rakentaa Jokereille uusi, mahdollisimman laaja omistuspohja. Teimme parhaamme seuran tulevaisuuden rakentamiseksi, mutta tässä tilanteessa uusi yhtiö ilman mukanaoloani on Jokereiden kannalta paras vaihtoehto. Olen vilpittömän iloinen uudesta porukasta, joka lähtee vetämään Jokereita kohti tulevaisuutta, Harkimo kommentoi.

Mestis-hakemus käsitellään pian

Jokereiden täydennetty sarjapaikkahakemus käsitellään Jääkiekkoliiton liittohallituksessa 28. helmikuuta. Mikäli liittohallitus hyväksyy hakemuksen, siirtyy se seuraavaksi Mestiksen lisenssimenettelyyn maaliskuun aikana.

Jokereilla on ensi kauden pelipaikan suhteen muutamia eri vaihtoehtoja, ja seura on luottavainen, että asia ratkeaa lähiaikoina. 

Jokerit kommentoi niin omistajuuteen kuin ensi kauteen liittyviä asioita seuraavan kerran Jääkiekkoliiton liittohallituksen päätöksen jälkeen.