Ilveksessä tällä hetkellä pelaava Jarno Koskiranta palasi Liigaan SaiPan paitaan kaudeksi 2020-21. Ennen sitä hän pelasi KHL:ssä kaikkiaan seitsemän kautta.

Koskiranta pelasi Venäjällä monien supertähtien kanssa. Hänelle jäivät ennen kaikkea mieleen venäläisikonit Pavel Datsjuk ja Ilja Kovaltshuk. Koskiranta kertoikin Ilta-Sanomille, millaisista ihmisistä ja pelaajista oli todella kysymys.

– He ovat erilaisia persoonia. Kovaltshuk on räiskyvä ja seurallinen, haluaa olla kaikissa jutuissa koko ajan kiinni. Kovaltshuk ottaa tilan haltuun, mutta Datsjuk on enemmän vetäytyvää tyyppiä, Koskiranta kertoo.

– Datsjuk on sellainen tosi jalat maassa -tapaus. Hän on harvemmin suuremmassa porukassa äänessä, mutta sitten jos ollaan kahdestaan, niin juttu luistaa. Molemmat ovat tosi mukavia miehiä, Koskiranta jatkaa.

Koskiranta pääsi myöskin seuraamaan läheltä, miten konkarit harjoittelivat.

– Datsjuk tykkäsi treenien väleissä pelailla omia pikkupelejään ja hioa kiekonhallintaansa. Hän kyseli porukkaa mukaan yksi vastaan yksi -pienpeleihin, sitä kautta varmaankin hänen kiekonsuojaaminen ja kiekonriistotaito on kehittynytkin.

Kovaltshuk oli sen sijaan hyvin tarkka mailoistaan ja niitä hänellä kuluikin paljon. Tämä yllätti myöskin Koskirannan.

– Hän tykkäsi aina käyttää tuoretta mailaa, ihan uutta siis. Hänellä oli käytännössä joka päivä kaksi täysin uutta mailaa valmiina. Se oli aika erikoinen juttu, ja hän on pelaaja, jonka olen oman urani aikana nähnyt kuluttavan eniten mailoja. Kovaltshukin pääasiallinen ase oli tehokas laukaus, joten hänelle oli varmaankin siitä johtuen tullut sellainen tapa, että mailan pitää aina olla ihan tuore, Koskiranta tuumaa.