Kesken kuluvan kauden HIFK:n riveihin siirtynyt Kristian Vesalainen kertoo Iltalehden haastattelussa, mikä hänellä meni vikaan NHL-reissulla.

Suomalaishyökkääjä pelasi Winnipeg Jetsin organisaatiossa neljän kauden ajan, mutta hyökkääjä ei pystynyt koskaan vakiinnuttamaan paikkaansa täysin NHL:n puolella. Vesalaisen mukaan hän joutui pelaamaan roolissa, jossa hänen vahvuutensa eivät tulleet parhaiten esiin.

– En saanut sellaista roolia, minkä olisin halunnut, mutta totta kai olisi pitänyt pystyä antamaan parempia näyttöjäkin.

– Siellä oli tosi kova jengi. On vaikea ottaa ykkös- tai kakkosketjusta paikka sellaiselta jätkältä, joka tienaa 6–7 miljoonaa. Ei vain riittänyt rehellisesti sanottuna, Vesalainen myöntää Iltalehdelle.

Tällä hetkellä hyökkääjällä menee lujaa HIFK:n riveissä, jossa syntyy myös tulosta. Aluksi kuitenkin myös helsinkiläisseurassa oli vaikeaa, ja Jukka Jalonen arvosteli kahden ottelun jälkeen C Morella, että Vesalainen on nyt huonompi pelaaja kuin neljä vuotta sitten HPK:ssa.

– En allekirjoita sitä väitettä. Olen kasvanut pelaajana ja mennyt fyysisesti eteenpäin. Mielestäni olen nyt parempi. Olin aika raakile neljä vuotta sitten.

– Alkuun oli vähän vaikeampaa, mutta sitten peli lähti rullaamaan. Olen saanut nyt takaisin sitä omaa peliä, mitä on aikaisemminkin nähty Liigassa, Vesalainen kommentoi.