Toronto Maple Leafsin supertähti Auston Matthewsin tuleva jatkosopimus on nyt noussut puheeksi Kanadassa. 25-vuotiaan yhdysvaltalaisen nykyinen 11,64 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus päättyy kesällä 2024.

The Star -lehden sisäpiiritoimittajan Nick Kypreosin tietojen mukaan Matthewsin leirissä metsästetään NHL:n historian isointa palkkapussia.

– Matthews ei voi allekirjoittaa jatkosopimusta ennen heinäkuun 1. päivää. Jos huhut pitävät paikkansa, niin Matthewsin edustajat vaativat suojatilleen 15 miljoonan dollarin vuosipalkkaa. Maple Leafs ei kuitenkaan tule antamaan helposti 120 miljoonan dollarin arvoista kahdeksanvuotista sopimusta. Näen tämän (sopimussaagan) venyvän harjoitusleirille asti, Kypreos valaisi tilannetta.

Maple Leafsiä vuodesta 2016 lähtien edustanut Matthews voitti viime kaudella NHL:n maalipörssin 60 osumallaan. Jenkkitykki on tehnyt tällä kaudella 37 ottelussa 18 maalia ja 42 tehopistettä.