Carolina Hurricanes väänsi jääkiekon NHL:n lauantaiyössä ällistyttävään voittoon.

Se oli vielä reilut puolitoista minuuttia ennen päätöserän loppua tappiolla San Jose Sharksille maalein 2-4, mutta Sebastian Ahon (58.23) ja Martin Necasin (59.48) osumat nostivat Canesin tasoihin.

Necas osui myös toisen kerran, kun jatkoajan alkuun hän niittasi 5-4-voittomaalin ajassa 60.55.

Kun tshekki iski Canesille jatkoaikamaalin myös Sharks-peliä edeltäneessä koitoksessa, iski laituri historiaa. Hänestä tuli ensimmäinen Hurricanesin ja sitä edeltäneen Hartford Whalersin pelaaja, joka on kyennyt jatkoaikamaaleihin peräkkäisissä peleissä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Martin Necas scored his League-leading third overtime goal of the season and made some @Canes / Whalers franchise history in the process.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Lisäksi Necas on vasta viides pelaaja kautta NHL-historian, joka on kyennyt tekemään tasoitusmaalin varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla ja voittomaalin jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.

Aiemmin tällaiseen on kyennyt Colorado Avalanchen Mikko Rantanen puolitoista kuukautta sitten. Muutoin temppu on todellinen harvinaisuus, kuten tämä twiitti osoittaa.

@PR_NHL
A late-tying goal and an early OT winner, Martin Necas knows how to put on a show. 😅

Necasin lisäksi esille nousi myös kahden maalin Aho sekä maalin mieheen syöttäneet Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi. Antti Raanta torjui Carolinan maalilla 26 kutia.

– Uskomme toisimme. Teemme töitä kovasti, kunnes peli on ohi. Näin se oli tänä iltana, pelin ykköstähti Aho sai Canesin nettisivuilla.

Carolina johtaa divisioonaansa kahden pinnan erolla ennen New Jersey Devilsiä.