Carolina Hurricanes kukisti Dallas Starsin jatkoajalla lukemin 3-2 Suomen aikaa torstain vastaisena yönä. Ottelun avausmaalista vastasi Sebastian Aho, joka tyylitteli avauserässä alivoimaosuman. Hän karkasi alivoimalla läpiajoon ja ujutti rystyltä kiekon Jake Oettingerin jalkojen välistä sisään.

Aho on tehnyt kuluvalla kaudella nyt 40 otteluun tehopisteet 18+23=41. Maalinsa myötä Aho rikkoi NHL-urallaan komean 200 tehdyn maalin rajapyykin. Hän saavutti rajapyykin kolmanneksi nopeimpana pelaajana Hurricanesin ja sen edeltäjä Hartford Whalersin historiassa, eli 485 pelaamassaan ottelussa. Nopeammin vastaavaan saavutukseen ovat yltäneet vain Blaine Stoughton (310 ottelua) ja Kevin Dineen (432).

Alivoimamaaleja Aho on nyt tehnyt NHL-urallaan 16 kappaletta. Hän nousi samalla seuran historian jaetulle kärkipaikalle Eric Staalin kanssa eniten alivoimamaaleja tehneenä pelaajana.

Näet Ahon maalin alta tai täältä.

x - Carolina Hurricanes

@Canes
Can we talk about Fishy’s shorty for a second? 🥵

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho scored his 16th career shorthanded goal and tied Eric Staal for the most in @Canes / Whalers history.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…