Chicago Blackhawksin seuraikoni ja kapteeni Jonathan Toews, 34, on yksi NHL:n siirtomarkkinoiden mielenkiintoisimmista mahdollisesti tarjolla olevista nimistä.

Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman paljasti perjantaina The Jeff Marek Show -podcastissa, että parin NHL-seuran työntekijän mukaan Toewsin hankkiminen maksaisi tällä hetkellä 2. kierroksen ja 3. kierroksen varausvuorot.

Toewsin kauppaaminen ei kuitenkaan ole helppo tehtävä, sillä Blackhawksin tähtisentterin sopimuksesta löytyy siirron estävä pykälä. Tämä tarkoittaa sitä, että Toewsilla on oikeus valita mihin NHL-seuraan hän hyväksyy mahdollisen kauppaamisen.

Sekin täytyy muistaa, että Toewsin sopimuksen mukana tuleva 10,5 miljoonan dollarin caphit on – jopa Blackhawksin toimesta puolitettuna – hurja lasti usean NHL:n mestarisuosikin palkkakattoon.

Friedman kertoi podcastissa, että Winnipeg Jets voisi olla kiinnostunut Winnipegistä kotoisin olevasta kolminkertaisesta Stanley Cup -voittajasta. Jetsillä on tällä hetkellä palkkakatossa tilaa n. 3,7 miljoonaa dollaria, joten siirto vaatisi muitakin liikkeitä.