Jyri Marttinen on pelannut alkukauden jyväskyläläisessä kakkosdivisioonajoukkue Gladiators HT:ssa. Suomen neljänneltä sarjatasolta matka jatkuu ulkomaille.

Uusi työpaikka löytyi romanialaisesta Erste Liga -joukkue Gyergyoi HK:sta. Marttisen suomalaisia joukkuekavereita ovat Jimi Jalonen, Santeri Saari sekä Romanian kansalaisuudenkin saaneet Rasmus Rinne ja Matias Haaranen.

Takanaan 40-vuotiaalla puolustajalla on 758 ottelun Liiga- ja hieman päälle kolmen kauden mittainen Elitserien-ura. Tilastollisesti Marttinen oli parhaimmillaan kaudella 2006-07, jolloin Ruotsi kutsui kesken kauden. 44 ottelun 13+17=30 oli vain yhden osuman päässä pakkien maalipörssin voitosta.

Tilastokärjeksikin Marttinen Suomen pääsarjatasolla ylsi. 2013-14 jäähykuninkaan kausi huipentui MM-kisoihin, joista tuliaisiksi lähti mukaan hopeinen mitali. SM-liigassa hän on ollut finaaleissa kahdesti, joista toisella kerralla 2013 alle 20-vuotiaiden MM-pronssimitalisti juhli mestaruutta.