NHL-kauden epäonnistujiin lukeutuvan Vancouver Canucksin presidentti Jim Rutherford on antanut medialle harvinaisen kovasanaisen haastattelun joukkueensa nykytilasta.

Rutherfordin mukaan isoja muutoksia on luvassa Canucksin surkeasti sujuneen kauden johdosta.

– Kun tulin seuraan, tiesin edessä olevan ison haasteen. Ajattelin, että tarvitsemme ”pienimuotoisen leikkauksen”. Nyt olen sitä mieltä, että tarvitsemme massiivisen leikkauksen, joulukuussa 2021 seuraan tullut Rutherford, 73, lataa Sportsnetille.

– Kun saavuin tänne, puhuin siitä, kuinka aion ottaa kontolleni palkkakaton hoitomisen ja hankkiutumisen eroon joistakin sopimuksista. Emme ole onnistuneet siinä. Ennen sitä emme pysty tekemään niitä muutoksia, joita meidän on tehtävä. Se saattaa koskettaa jopa ydinpelaajiamme, Rutheford lataa.

Muutoksia on luvassa, sen seurapomo lupaa.

– Tämän hetken ja ensi kauden alun välissä tulemme tekemään muutoksia. Jotkut niistä eivät tule olemaan suosittuja (fanien keskuudessa), jotkut taas ovat.

Rutherford vihjaa samalla myös kapteeni Bo Horvatin lähdöllä, samoin kun päävalmentaja Bruce Boudreaun vaihtumisella toiseen nimeen.

– Uskon meidän tehneen parhaan mahdollisen tarjouksemme Horvatille. Uskon pöydällä olevan tarjouksen olevan reilun ottaen huomioon hänen kuluvan kauden otteensa. Silti, se on alle markkinahinnan. Hän haluaa rahansa, jotka hän ansaitsee. En voi syyttää häntä siitä, Rutherford myöntää.

Myöskään Boudreaun asema seurassa ei vaikuta kovin vakaalta.

– Voin ainoastaan sanoa, että Bruce on valmentajamme juuri nyt. Olen soitellut puheluita ja jutellut (eri ehdokkaiden kanssa), mutta en tiedä, olemmeko tai haluammeko tehdä muutoksia, seurapomo naulaa.