Boston Bruins on vetänyt jääkiekon NHL:ssä ilmiömäisen kauden, ja itäistä konferenssia se johtaa 81 pisteensä turvin.

Kauden 50 ottelusta on tullut 38 voittoa ja 12 tappiota. Noista tappioista seitsemän on tullut varsinaisella peliajalla, ja kaikkiaan kolme kolmen edellisen matsin aikana.

Kauden ensimmäinen tappioputki kasvoi maanantaiyönä kolmeen, kun itäisen konferenssin joukkueista pisteitä toiseksi eniten (72) kerännyt Carolina Hurricanes voitti maalein 4-1.

Sebastian Aho iski Canesille 1-0-maalin avauserässä. Hän pelasi matsissa vajaat 19 minuuttia, tehotilasto jäi napsun plussalle.

Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi jäivät tehoitta. Herrat pelasivat vajaat 18 ja vajaat 17 minuuttia niin, että Teräväinen saalisti plusmiinussaldoon +1:n.

Uransa 1300:nnen NHL-ottelun pelannut Brent Burns ei säästellyt sanoissaan kehuessaan Ahon viime aikojen virettä.

– Ahon touhujen seuraaminen läheltä on ollut hauskaa – se, mitä hän tekee jäällä ja kuinka kilpailukykyinen hän onkaan, pakki sanoi Canesin nettisivuilla.

– Aho ei halua koskaan hävitä. Hän on räjähtävä kiekon saadessaan, ja kuka tahansa voi nähdä Ahon kasvaneen itseluottamuksen. Aho on erityinen pelaaja.

Suomalainen viilettää neljän pelin maaliputkessa – 7+0=7. Kymmenessä edellisessä koitoksessa saldo puolestaan on 9+5=14.

– Tässä pelissä uusien kokoonpanokoostumusten myötä jokainen ketju hoiti työnsä. Boston on loistava joukkue, ja heidän kärkipaikkaansa on syynsä.

– He pelaavat hyvin, meidän piti tuoda kaukaloon parhaamme.

Ahon koko kauden saldo on 21+23=44. Se on toiseksi eniten joukkueessa heti tshekki Martin Necasin (21+24=45) jälkeen.