Suomi koki Kanadassa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa raskaan kohtalon, kun se jäi ensimmäistä kertaa mitalipelien ulkopuolelle sitten vuoden 2019 kisojen.

Tuolloin Suomen tie nousi pystyyn Tshekkiä vastaan puolivälierässä Kanadassa maalein 3-4, nyt puolivälierässä Ruotsi oli parempi osumin 3-2.

– Tämä oli viimeinen mahdollisuuteni pelata näissä kisoissa. Annoin kaikkeni, jätin jäälle kaiken, Suomen kapteeni Oliver Kapanen huokasi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, sitten Ruotsi tuli peliin mukaan. He olivat etenkin toisessa erässä hyviä, saivat luotua siihen maalipaikkoja.

– Alussa olimme vähän lukossa, mutta peli peliltä paransimme. Turnaus jäi nyt tähän, eikä sille voi mitään, mutta matka jatkuu, Kapanen oli lisäksi kommentoinut Suomen Jääkiekkoliiton nettisivujen mukaan.

KalPa-pelaajan lisäksi Suomelle puolivälierässä osui Jukurien Niko Huuhtanen.

– Joukkueemme oli todella yhtenäinen. Kaikki antoivat kaikkensa kopissa ja puhuimme yhdessä asioita. Turnaus sujui vähän ailahtelevasti, välillä pystyimme pelaamaan hyvin ja välillä pelasimme huonommin, arvosanaksi sanojensa mukaan jotain seiskan ja kasin väliltä antanut Huuhtanen huokasi.

MM-kisojen välierissä kohtaavat Tshekki ja Ruotsi sekä USA ja Kanada.