Fanit ovat haikailleet Liigan avaamisen perään jo vuosikausia. Nyt puheet ovat nousseet taas pinnalle, kun Jokerit ja Kiekko-Espoo ovat ilmaisseet haluavansa nousta Liigaan.

Helsingin Sanomien haastattelussa Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi, miten hän lähtisi sarjajärjestelmää uudistamaan. Jalosen mukaan huippusarjan lähtökohdan pitäisi aina olla kilpailussa.

– Toinen asia on realismi. Mikä on mahdollista, Jalonen sanoo.

Jalonen uudistaisi sarjajärjestelmää 3-4 vuoden päästä, jolloin Jokereiden ja Kiekko-Espoon tilanteisiin oltaisiin saatu selvyyttä. Silloin olisi syytä tehdä päätös siitä, avataanko Liiga ja järjestetäänkö karsinnat.

– Itse olen miettinyt, että 14 joukkuetta molemmissa Liigassa ja Mestiksessä olisi hyvä määrä. Joka vuosi yksi putoaa ja yksi nousee, että on aina jonkin verran vaihtuvuutta, mutta ei älyttömästi. Totta kai nousevan joukkueen pitää tietyt kriteerit täyttää, että pystyy Liigassa suoriutumaan, Jalonen linjaa.