Helsingissä kuohui HIFK:n ja Ilveksen torstaisessa jääkiekkoliigan kohtaamisessa urakalla. HIFK vei matsin 4-3 voittomaalikisassa, mutta tulosta esille enemmän nousi toisen erän huima jäähysuma ja Raimo Helmisen ulosajo.

Kuumat tapahtumat alkoivat toisessa erässä. Ajassa 23.52 Kristian Vesalainen sai HIFK:lta pikkukakkosen ja Tommi Tikka Ilvekseltä 2+2-minuuttisen. Tuore maajoukkuemies veti HIFK:n Iiro Pakarisen selästä laitaan rajun näköisesti, eikä olympiavoittaja kyennyt ottamaan taklausta mitenkään vastaan.

Puolitoista minuuttia myöhemmin edessä oli uusi hässäkkä. HIFK:n Leevi Teissala sai 2+2-minuuttisen väkivaltaisuudesta ja Ilveksen Eetu Päkkilä, Miro Ruokonen sekä Santeri Virtanen väkivaltaisuus- ja käytösrangaistuskakkoset.

Samalla Jyrki Jokipakka sai Virtasen luistimesta naamaan maalineduskahakassa joutuen paikattavaksi. Legendaarinen Ilves-luotsi Helminen puolestaan hermostui tämän torikokouksen ohessa täysin ja lensi suihkuun.

Jäähyminuutit kirjattiin 18-42 vieraille. HIFK on Liigassa voiton myötä 45 pisteessä 12:ntena ja Ilves 64 pinnan turvin neljäntenä.

Liigakausi jatkuu lauantaina täydellä kierroksella.