Florida Panthersin Aleksander Barkov valmistautuu parhaillaan NHL:n tähdistötapahtumaan, joka käydään tulevana viikonloppuna. Se järjestetään Panthersin kotiareenalla Floridassa.

Tähdistöottelu tulee olemaan Barkoville tämän NHL-uran toinen. Hän oli ensimmäisen kerran mukana karkeloissa vuonna 2018. Tämän vuoden tapahtumaan häntä ei alun perin valittu, mutta hän pääsi mukaan, kun Auston Matthews joutuu jäämään sivuun.

Nykyisistä NHL:n suomalaispelaajista Barkov lukeutuu aivan eturivin tähtiin. NHL:n suomenkielisille verkkosivuille hän puolestaan kertoi oman mielipiteensä NHL:n kaikkien aikojen suomalaispelaajien tähdistökentällisestä.

Hyökkäyskolmikkona olisi Teemu Selänne, Jari Kurri ja Olli Jokinen, puolustusosastolta löytyvät Kimmo Timonen ja Teppo Numminen, ja maalivahteja hän valitsi kaksi, koska yhden valitseminen oli liian vaikea tehtävä: Tuukka Rask ja Pekka Rinne.

– Meillä on ollut historian aikana monia hyviä maalivahteja. Pakko valita kaksi, joista toinen voi istua penkillä. Ehkä Rask saa aloittaa, Barkov pohti.

Jokista voidaan pitää Barkovin valinnoista yllättävimpänä.

– Valitsen Jokisen mukaan eräänlaisena tuhkimotarinana. Hän on mielestäni aliarvostettu pelaaja. Hänet näkee edelleen kotihallissamme jokaisella seinällä, Barkov sanoo.

Barkov paljasti myöskin suomalaisten tähdistökentällisen aktiivipelaajista. Sen hyökkäyskolmikon muodostivat Mikko Rantanen, Sebastian Aho ja Roope Hintz, puolustajaparina on Miro Heiskanen ja Esa Lindell, ja maalivahtina puolestaan Juuse Saros.

– Olemme onnekkaita, että meidän ei tarvitse pelata Sarosta vastaan kovin montaa kertaa kauden aikana. Hän ei ole kovin isokokoinen maalivahti, mutta liikkuu ja lukee peliä hyvin, Barkov kehaisi.