Florida Panthersin hyökkääjä Anton Lundell näkee, että Erik Haula rikkoi suomalaisten välistä sanatonta sopimusta hyökätessään hänen kimppuunsa viime yön NHL-kierroksella.

New Jersey Devilsiä edustava Haula kimpaantui luultavimmin siitä, kun Lundell nosti kätensä ylös ottaessaan vastaan taklausta. Osapuolten välinen painiminen eteni lopulta nyrkkitappeluksi – joskin yhtään oikeaa nyrkiniskua ei kumpikaan lopulta saanut perille.

Joka tapauksessa Haulan ja Lundellin yhteenotto oli NHL:n historian ensimmäinen suomalaispelaajien välinen virallinen tappelu.

Tappelun ajan hanskat kädessään pitänyt Lundell on pettynyt Haulan toimintaan.

– Luulin, että suomalaisten kesken on sanomaton sopimus ja kunnioitus, että ei tapella. Siksikin se tuli puskista, että maanmies halusi pudottaa hanskat. Tappelut eivät ole minun juttuni, joten siihen lähteminen ei ollut yhteinen päätös. Siinä ei paljon kyselty, kun häneltä oli hanskat pois. En voinut kuin suojella itseäni, Lundell kertoi Yle Urheilulle.

Haulan vastaus tapaukseen on porilaiseen tyyliin napakka.

– Ilmeisesti Anton luuli, että hän voi käyttäytyä miten tahansa ilman mitään sanktioita, Haula viestitti lyhyesti Ylelle.

Lundell ei jää kantamaan kaunaa maanmiehelleen.

– Se on jääkiekkoa, joskus tunteet kuumenevat. Aina pitää kaikkeen olla valmis ja tämä nyt sitten oli ensimmäinen kerta tätä lajia, jos tuota nyt tappeluksi voi laskea. Se meni lopulta ihan hyvin eikä siinä kukaan mitään iskuja perille saanut. En ole vihainen tai mitään sellaista, entinen HIFK-hyökkääjä sanoi.