Dallas Starsin Roope Hintz olisi voinut tulla tämän kauden jälleen vapaaksi agentiksi, mutta äsken rustattu kahdeksan vuoden ja 67,6 miljoonan dollarin sopimus muutti kaiken.

– Totta kai on mukavaa, että sain jäädä tänne. Tässä on upea kaupunki, upeat fanit, loistava organisaatio, loistava joukkue. Nyt voin keskittyä pelaamiseen, pelaaja iloitsi taannoin NHL:n nettisivuilla.

– Tähän pääseminen vaatii kovaa työtä, mutta nyt työ ei lopu. On mukava nähdä saavan kovasta työstä palkinto.

Hintz on tehtaillut tällä kaudella 22 ottelussa tehot 8+16=24. Jälki on ollut ketjukaverien Jason Robertsonin ja Joe Pavelskin kanssa todella tehokasta.

– Kun valmentajat laittoivat meidät yhteen, asiat vain napsahtivat. Meillä on kemiaa, olemme rakentaneet sitä. Tiettyjen kavereiden kanssa pelatessa sitä oppii tietämään, mitä he tekevät jäällä.

Joukkueen GM:n Jim Nill sanoi, että Hintz haluaa olla joukkueen väreissä koko uransa – eikä ihme, onhan esimerkiksi tämä kausi ollut upeaa ilotulitusta.

– Hän on uskonut itseensä, hän on tehnyt töitä kovasti. Hintz on osoittanut olevansa ykkössenttereitä tässä sarjassa, ja sellaisia tyyppejä on vaikea löytää.

Tamperelaistaustainen 26-vuotias pelaaja on iskenyt uransa 261 runkosarjapelissä tehot 88+106=194, 44 pudotuspeliottelun saldo on 9+16=25.

– Löytäessä tuollaisen pelaajan, siitä ei halua päästää eroon. Roopella on kyky tehdä maaleja, hän on yksi NHL:n nopeimmista. Hän voi myös tappaa alivoimaa.

Hintzin ketjukavereista Robertson on joukkueen tehokkain saldolla 19+17=36. Pavelski on kolmanneksi tehokkain (10+14=24) ja Hintz perässä neljänneksi tehokkain.