Venäjän jääkiekkomaajoukkueen viime viikonlopun oma turnaus ei mennyt maan näkökulmasta ihan lapaan. Joukkue sijoittui turnauksessa kakkoseksi Valko-Venäjän jälkeen, Kazakstan jäi jumboksi kolmanneksi.

Voi kaiketi todeta, että turnaus on ollut varsin heikkotasoinen miettiessä sitä, minkälaisia kiekkomaita Valko-Venäjä ja Kazakstan ovat.

Venäjä voitti turnauksessa nimenomaan Kazakstanin 6-2, mutta Valko-Venäjälle se hävisi voittomaalikisassa 4-5. Venäläislehti Championatin mukaan kohtalo oli surullisempi kuin häviäminen Suomelle viime talven olympialaisten finaalissa.

– Tämä tappio on kiusallisempi. Emme pystyneet voittamaan heikkoa turnausta, joka oli järjestetty meitä varten. Tappio ei olisi saanut toteutua, Championatin Lev Lukin kirjotti.

Sai Venäjä sentään ensimmäisen voiton kuukausiin.

– Mutta Kazakstanin maalivahdin virheet auttoi tässä. Silti venäläiset pelasivat huonommin kuin seurajoukkueissaan.

Turnauksen ohessa pelattiin myös turnaus kolmella kolmea vastaan. Venäjä ei jutun mukaan onnistunut voittamaan edes sitä. Katkera sävy jatkui tekstissä loppuun asti.

– Vastustajillamme tilanne on toinen, jutussa mainittiin viitaten siihen, että esimerkiksi suomalaiset loistavat maajoukkueessa kenties enemmän kuin seurajoukkueissa.

– Ja arvokisoissa meidät upottaa kömpelö roolipelaaja Marko Anttila.

Tulevaisuuskin voi olla synkkä, kun Venäjä on huolestuneen toimittaja Lukinin mukaan jäämässä kansainvälisen kiekon ulkopuolelle.