Jokereiden tulevaisuus on iso kysymysmerkki. Liiga ilmoitti syksyllä, että sarjaan noustaan jatkossa vain Mestiksen kautta, joten suurseura joutuu joka tapauksessa hakemaan vauhtia alemmalta sarjatasolta, ennen kuin se pääsee takaisin Liigaan.

Mestis-kaudelle 2023-24 Jokereilla on jo kova kiire. Lisenssihakemus pitää jättää maaliskuun loppuun mennessä. Ennen sitä Jokereiden pitäisi löytää itselleen pelipaikka.

Entinen Hartwall Arena on ongelmallinen. Se on edelleen venäläisomistuksessa, ja pakotteiden vuoksi kauppoja on vaikeaa saada aikaan.

MTV Urheilun mukaan Jokerit on nyt selvittänyt myös mahdollisuutta pelata Helsingin jäähallissa, joka on myös HIFK:n kotihalli. Helsingin jäähallia pyörittävän Jääkenttäsäätiön toimitusjohtaja Tom Kivimäki myöntää keskustelut MTV:n haastattelussa.

– He kysyivät, että jos Mestis-lisenssi saadaan, niin miten se olisi mahdollista, Kivimäki kertoo.

Helppoa kahden seuran sovittamisesta samaan halliin ei tule. Pelien lisäksi Helsingin jäähallissa järjestetään myös konsertteja ja muita tapahtumia. Kalenterissa tulevat nopeasti rajat vastaan.

– Kaikki on maailmassa mahdollista, mutta aika työlästä. Jos asia konkretisoituisi, pitäisi mahdollisuutta alkaa purkaa syvemmälle, Kivimäki sanoo.