HIFK kertoo Bättre Folkissa tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen norjalaispuolustaja Christian Kåsastulin kanssa.

25-vuotias Kåsastul aloitti kuluvan kauden ECHL:ssä Greenville Swamp Rabbitsin riveissä, jossa hän pelasi seitsemän ottelua tehoin 0+1. Hän siirtyi sieltä Norjan pääsarjaan Frisk Askerin joukkueeseen, jossa tilille tuli kolme peliä pistein 0+1.

– Meillä on puolustuspäässä poissaoloja ja tarvitsemme peräpäähän leveyttä myös tulevia otteluruuhkia ja Spengler Cupia silmällä pitäen. Saamme Christianista hyvän puolustavan puolustajan, joka pystyy vahvistamaan myös alivoimapeliämme. Olimme keskustelleet Christianin kanssa jo aiemminkin, ja nyt tarpeet kohtasivat, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi seuran tiedotteessa.

Viime kaudella Kåsastul iski 13 ECHL:n runkosarjaotteluun pisteet 0+4 sekä neljään pudotuspeliin tehot 1+1. Hän pelasi kauden aikana myöskin AHL:ssä Ontario Reignissä 25 ottelua tehopistein 1+7.

– Asiat etenivät viime päivinä nopeasti, enkä epäröinyt hetkeäkään. Olen pelityyliltäni puolustava puolustaja ja ajattelen aina joukkueen etua. Tykkään taklata ja pelata kovaa. Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta, Kåsastul sanoi.

Kåsastul on pelannut Norjan maajoukkueessa kolmet MM-kisat.