Detroit Red Wingsin Ville Husso oli yksi NHL:n torstaiyön suomalaisten ykkösnimistä. Hän varmisti joukkueelleen 3-0-voiton Nashville Predatorsista 26 torjunnan turvin.

Kun nollapeli oli helsinkiläiselle jo kauden kolmas kauden 13:nnessa pelissä, liitti Husso nimensä seurahistoriaan.

Hän on vasta kolmas kassari Detroitin ja sitä edeltäneiden joukkueiden – Detroit Cougars ja Detroit Falcons – historiassa, joka on pystynyt ottamaan kolme nollaa maksimissaan 15 ensimmäisessä ottelussa.

Muut ovat neljään nollapeliin kaudella 1926-27 pystynyt Hap Holmes ja kolme nollaa sesongilla 1928-29 ottanut Dolly Dolson. Kuten vuosiluvuista näkee, on kysessä todella harvinainen temppu – samaa on nähty viimeksi noin sata vuotta sitten.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Ville Husso improved to 8-2-3 through his first 13 appearances with the @DetroitRedWings with a 2.36 goals-against average, .922 save percentage and three shutouts.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

– Vain voitot merkkaavat minulle. Äijät pelasivat uskomattoman hyvin, kahden miehen alivoima oli hämmästyttävä tappo, suomalainen hehkutti Bally Sportsin mukaan.

Red Wings joutui pelaamaan toisessa erässä kahden miehen alivoimaa puolisentoista minuuttia.

– Uskon meidän olevan nyt hyvällä tiellä. Mutta on myös asioita, joissa voimme olla parempia. Työnteko on kuitenkin nyt hyvällä tasolla.

Husson tähdittämä Detroit on kerännyt pisteitä itäisen konferenssin joukkueista viidenneksi eniten.