Viidentenä Liigan sarjataulukossa majaileva Kärpät saa paikata myös ensi kaudella kokoonpanonsa aukkoja eri pelipaikoilla NHL-lähtijöiden seurauksena.

Oululaisten urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo MTV Urheilulle antamassaan haastattelussa ainakin kolmen pelaajan suuntaavaan ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.

– Tiedämme jo nyt, että kolme pelaajaa lähtee NHL:ään. Topi NiemeläLeevi Meriläinen ja Ville Koivunen. Topi pelaa lainavuottansa täällä, Villellä oli kaksi Euroopan lainakautta omassa sopimuksessaan ja Meriläisen kanssa sovittiin yhdestä lainavuodesta. He ovat varmoja tapauksia, he lähtevät joka tapauksessa sinne, Aho vahvistaa.

Neljäs potentiaalinen lähtijä on loistavaa kautta pelaava ykkösmaalivahti Joel Blomqvist.

– Hän ei ole tehnyt vielä NHL-sopimusta, mutta kyllä, hän on jatkon kannalta kysymysmerkki. Saamme nauttia aika lyhyen aikaa näistä nuorista pelaajista, jotka tekevät jo varhaisessa vaiheessa sopimuksen NHL:ään. Se on aika taiteilua, kun samalla yritetään kasvattaa pelaajia NHL:ään ja samalla pyritään menestymään koko ajan, Aho linjaa.

Ahon mukaan Kärppien juniorimyllystä löytyy tällä hetkellä puolenkymmentä muutakin tulevaisuuden potentiaalista NHL-nimeä. Näistä seurapomo nostaa niminä esille 17-vuotiaat Antti AlasiuruaEmil Pieniniemen ja Visa Vedenpään.