Kun Boston Bruins kaatoi Carolina Hurricanesin NHL:ssä perjantai-iltana jatkoajan jälkeen maalein 3-2, kasvatti joukkue kotivoittojen putken jo 12:een.

Suomeksi sanottuna putki on kestänyt koko kauden. Se on samalla pisin kotivoittoputki kauden alusta laskettuna kautta NHL-historian.

StatsCentre

@StatsCentre
Though they got behind 2-0 to the visiting Hurricanes on Friday afternoon, the @NHLBruins still continued to romp in 2022-23 as they rallied to tie and then win in overtime. As a result, they now sit alone atop this list of home winning streaks by a team to start off their season

– Jokainen ”Original Six” -joukkueen tekemä ennätys on erityinen, koska meillä on pitkä historia. Olimme tietoisia tästä (ennätysmahdollisuudesta), Bruinsille voittomaalin jatkoajalla tehnyt tshekkiläispelaaja David Pastrnak sanoi NHL:n nettisivuilla.

– Tässä sarjassa on vaikeaa voittaa, ja saada 12 voittoa peräkkäin kotona. On tämä aika erikoista, toinen David eli Krejci mietti.

Kakkosena tilastossa ovat Chicago Blackhawks ja Florida Panthers, jotka voittivat 11 kotipeliä putkeen kausien 1963-64 ja 2021-22 alkuun.

Kaikkiaan Bruins on nyt voittanut 19 kertaa peräkkäin kotona pudotuspelit huomioiden. Viimeksi se on hävinnyt kotijäällä huhtikuun puolessa välissä.