Liigajumbo SaiPa vahvisti perjantaina kotisivuillaan ne torstaina vellomaan lähteneet huhut, joiden mukaan Pekka Virta ei jatka joukkueen peräsimessä.

Osapuolet sopivat päätöksestä yhteisymmärryksessä. SaiPa on kerännyt tällä kaudella vasta yhden voiton.

– Viime kauden alla alkaneessa prosessissa on ollut välitavoitteita tuloksen suhteen, ja on täysin selvää, että emme ole pääseet niihin, toimitusjohtaja Jussi Markkanen sanoi.

– Olemme yhdessä Pekan ja Liiga-SaiPa Oy:n hallituksen kanssa käymissä hyvissä ja avoimissa keskusteluissa todenneet, että tämä on joukkueelle paras ratkaisu.

– Molemmilla osapuolilla oli kovat odotukset ja luonnollisesti on suuri pettymys, että emme ole onnistuneet tuloksellisesti, vaikka todella paljon hyviä asioita Pekka onkin SaiPaan tuonut.

Myös Virta itse pääsi ääneen tiedotteessa.

– Lappeenrantaan tullessani odotusarvot olivat tietysti kovat. Minulla ei ole mitään valittamista yhdenkään ihmisen työpanoksesta. Valmennustiimin ja pelaajien sitoutuminen ja se, miten seura on tukenut ja suhtautunut muutoksiin, on ollut kiitettävää.

– Palaute on ollut sellaista, että SaiPassa moni asia on mennyt eteenpäin ja asiat ovat paremmin kuin mitä ne olivat aloittaessani. Minulla itselläni on puhdas omatunto siitä, miten itseni laitoin tähän likoon kaikella osaamisella ja kokemuksellani.

Vastuun päävalmentajan paikasta ottaa Ville Hämäläinen.

Liigakausi jatkuu perjantaina otteluilla JYP-Tappara, KooKoo-Kärpät, Pelicans-Lukko ja Sport-TPS. SaiPa jatkaa kauttansa lauantaina Kärppien isäntänä.