NHL:stä Eurooppaan, ja tarkemmin ottaen Ruotsin pääsarja SHL:n Malmöön palannut Kristian Vesalainen on iskenyt tällä kaudella odotuksiin nähden kenties vaisut tehot. Saldo on kymmenen pelin jälkeen 1+2 (-3).

Tarunhohtoisessa viime kaudella reilussa 50 matsissa tehoin 2+1 esiintyneen pelaajan joukkueen kausi jatkuu tiistaina Linköpingiä vastaan, ja Expressenin mukaan suomalaishyökkääjää saattaa odottaa tyly kohtalo.

– Ajatuksena on, että hän pelaa 13. hyökkääjänä, aviisi kirjoitti saamatta Vesalaiselta kommenttia.

– Ei, ei tänään, suomalainen heitti kieltäytyen kommentoinnista.

– Hän on tällä hetkellä 13. hyökkääjä, päävalmentaja Tomas Kollar oli sanonut.

Lehti kirjoitti, että päävalmentajan kärsivällisyys avainpelaajaksi ajateltua Vesalaista kohtaan olisi yksinkertaisesti lopussa.

– Kollar on antanut Vesalaiselle useita mahdollisuuksia huippuketjuissa, ylivoimapelissä ja alivoimalla.

NHL:ssä 74 ottelua pelannut Suomen mestari ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on käsitellyt tilanteen aikuismaisesti ja ammattimaisesti.

– Olemme käyneet hyvää dialogia. Hän tekee parhaansa harjoituksissa, ja me työskentelemme niiden juttujen parissa, joita hänen on parannettava, luotsi kehui vaikeuksien keskellä.

Yksi ”syypää” tilanteeseen on William von Barnekow. 19-vuotias pelaaja on iskenyt kolme maalia.

– En voi pitää häntä poissa, kun hän pelaa tuolla tavalla, luotsi kuittasi.

Malmöllä ei nyt muutenkaan ole mennyt ihan lapaan. Se on 14 joukkueen sarjassa kolmanneksi viimeisenä, kun 11 peliä ovat tuoneet 14 pinnaa ja vain kolme suoraa voittoa.