KHL:n varapuheenjohtaja Valeri Kamenski uskoo, että Venäjä tulee olemaan mukana World Cupissa, mikäli se järjestetään vuonna 2024.

Venäjä on tällä hetkellä suljettuna muun muassa kaikista arvokisoista ja EHT:ltä, mutta NHL:n apulaiskomissaari Bill Daly väläytti torstaina, etteivät venäläiset pelaajat ole tehneet mitään väärää, joten joukkue saattaisi olla tervetullut World Cupiin.

Ainakaan Suomessa Dalyn kommentteja ei katsottu hyvällä. Useat kertoivat heti olevansa sitä mieltä, ettei Leijonat saisi osallistua turnaukseen, mikäli Venäjä olisi siinä mukana. Myös Kamenski on huomannut muun muassa Jatkoajan ottaneen asiaan kantaan.

– Voit sanoa mitä haluat. He eivät päätä asiaa, vaan World Cupin järjestäjät. Mielestäni tämä on huono asia sekä suomalaisille itselleen että turnaukselle. Katsotaan, provosoiko tämä muita joukkueita luopumaan kilpailusta. Joka tapauksessa World Cup tullaan järjestämään, Kamenski kommentoi Sport-Expressille.